Donderdag, 19 september 2024

BAS beleeft makkelijke middag op bezoek bij laagvlieger VEVO

Mark Schaap (archief)
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdag met speels gemak gewonnen van VEVO. De Biddinghuizenaren speelden al voor de rust een 0-2 voorsprong bij elkaar en uiteindelijk bepaalde Mark Schaap de eindstand op 0-3.

De formatie van trainer Bert van den Brink kwam iets gewijzigd aan de start, onder andere omdat de zieke Bas Suidgeest niet in staat was om te starten. Er was in het veld weinig van te zien, want VEVO gaf niet voldoende weerstand om het BAS echt lastig te maken. Mark Schaap gleed voor rust de 0-1 binnen, waarna Walid el Achak de tweede Biddinghuizense goal maakte.

Na rust bleef BAS dreigend, maar echt grote kansen bleven uit. Het derde en laatste doelpunt kwam dan ook van de strafschopstip, nadat Schaap geduwd werd. Diezelfde Schaap benutte de penalty, zette de eindstand op 0-3, en daardoor bleef BAS in het spoor van ESC en Swift '64.