Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS en Reaal Dronten allebei onderuit in oefenwedstrijd

Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - Zowel BAS als Reaal Dronten hebben dinsdagavond een oefenwedstrijd verloren. Eerstgenoemde ging met 4-2 onderuit bij Hulshorst, terwijl Reaal geen schijn van kans had tegen Hatto Heim. De Drontenaren slikten liefst vijf tegentreffers: 5-0.

BAS speelde in Hulshorst met een wat gewijzigde formatie, maar toch lukte het om in de eerste helft op voorsprong te komen. Art Drent leverde een loepzuivere voorzet af en die werd afgerond door spits Robin Vos. Voor de rust werd er niet meer gescoord, maar na de rust des te meer. Hulshorst kwam snel na rust langzij en tien minuten later volgde er zelfs een voorsprong: 2-1.

Toch kwam BAS weer langszij. Invaller Jesper Claassen werd goed vrijgespeeld en rondde bekwaam af. Uiteindelijk ging Hulshorst wel met een zege aan de haal. De thuisploeg maakte nog twee treffers, waardoor BAS voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag incasseerde. Eerder werd er ook al verloren van Unicum.

Dikke nederlaag voor Reaal

In het kamp van Reaal Dronten is nog voldoende werk te doen. De ploeg speelde een uitwedstrijd bij competitiegenoot Hatto Heim, waar met liefst 5-0 werd verloren. Bij rust was het 2-0 en in het laatste kwartier maakte Hatto Heim nog drie treffers.