DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS hoopt zaterdag aan te haken bij kopgroep: “Al eerder goed gespeeld”

BAS hoopt zaterdag aan te haken bij kopgroep: “Al eerder goed gespeeld”
Art Drent (BAS)
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN – In de derde klasse B speelt BAS zaterdagmiddag de inhaalwedstrijd tegen Buitenboys. Trainer Bert van den Brink kan dan weer beschikken over de teruggekeerde Sven Geling, terwijl de rest van zijn selectie op orde is. In Buitenboys treft BAS de nummer drie van 3B.

Geling vertrok aan het begin van het seizoen naar Malta, om daar voor zijn studie een stage af te werken. Die stage is inmiddels afgerond en dus maakt Geling weer deel uit van de selectie. Verdediger Art Drent, die de positie van Geling overnam, heeft vertrouwen in het duel met Buitenboys. “We hebben al eerder goed gespeeld tegen ploegen die hoger stonden.”

Ongeslagen

BAS hoopt tegen Buitenboys aan te haken bij de topploegen van 3B. De ploeg is al tien competitiewedstrijden ongeslagen en vestigde zich zodoende in de middenmoot. Toch is de sprong naar de kopgroep maar een kleine, aangezien nummer twee Batavia ’90 slechts vier punten meer heeft. En dat terwijl BAS nog een wedstrijd tegoed heeft.

Eerder dit seizoen ging BAS met 5-1 onderuit tegen Buitenboys, maar dat waren andere tijden. “Dat was erg teleurstellend, we speelden slecht”, herinnert Drent zich. “Maar op onze grasmat hebben we al zat goede wedstrijden gespeeld, alleen werd dat vaak niet beloond. Dit is een mooie kans om de drie punten in Biddinghuizen te houden.”

Volledige programma

  • 14.30 uur BAS – Buitenboys
  • 14.30 uur Reaal Dronten – CSV ‘28
  • 14.30 uur asv Dronten – Berkum (oefen)