Vrijdag, 20 september 2024

BAS komt niet verder dan een gelijkspel tegen promovendus Zalk

Luiz Fidom maakte een goal.
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft een punt overgehouden aan de openingsronde van de competitie. De Biddinghuizenaren kwamen tegen promovendus Zalk al vroeg op een 0-1 achterstand, maar een rake strafschop van Luiz Fidom redde een punt: 1-1.

BAS trad aan met de 49-jarige doelman Jaco Schaap, die insprong omdat Sander Westdijk afgelopen week besloot te stoppen. De goalie moest al snel vissen, want Zalk opende binnen een kwartier de score. Uit een hoekschop kopte Aart Schreuder raak en dus moest BAS direct in de achtervolging.

Nog voor de rust resulteerde dat in een gelijkmaker, die op naam kwam van Luiz Fidom. De verdediger mocht aanleggen voor een strafschop en dat buitenkansje werd verzilverd: 1-1. In de tweede helft had BAS, zeker in het laatste half uur, het betere van het spel, maar toch moest de ploeg het na negentig minuten doen met een punt.