DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Hoger beroep Reaal succesvol, straf teruggebracht tot één punt in mindering

Hoger beroep Reaal succesvol, straf teruggebracht tot één punt in mindering
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – Reaal Dronten heeft naar aanleiding van het gestaakte duel met VSW een nieuwe straf ontvangen. De vierdeklasser krijgt één punt in mindering en moet een boete van honderd euro betalen. En dat is aanzienlijk positiever dan de vorige sanctie.

De tuchtcommissie van de KNVB besloot eerder om Reaal drie punten in mindering te geven en ook dat de wedstrijd uitgespeeld moest worden bij VSW. Daar gingen de Drontenaren niet mee akkoord, waarop zij besloten om in beroep te gaan tegen de straf. Met succes, zo blijkt nu. Dit tot tevredenheid van Reaal-voorzitter Jan Pieter Stoop.

“Gelukkig wel. Waar twee kijven hebben twee schuld en de schuld is nu gelijk", zegt de preses. "Het verschil zit in de tenlastelegging. Eerst stond er collectief excessief gedrag en de tweede keer ging het om collectief wanordelijk gedrag. Dat maakt waarschijnlijk het verschil."

Derde plaats

Reaal heeft nu een puntentotaal van dertig, waarmee het op plaats drie blijft staan. De achterstand op nummer twee Zwolsche Boys bedraagt zeven punten, maar die ploeg heeft wel twee wedstrijden meer. Koploper Swift staat, met eveneens twee wedstrijden meer, vijftien punten voor op Reaal.

Stand aan kop in 4C

Swift'6416-45
Zwolsche Boys16-37
Reaal Dronten14-30
's Heerenbroek16-29
VSW15-26