Vrijdag, 20 september 2024

Korfballers ASVD spelen zich met gelijkspel in Zoetermeer veilig in overgangsklasse

Wouter Neutel
Redactie: M.H.

ZOETERMEER - Twee wedstrijden voor het einde van de competitie heeft ASVD zich veilig gespeeld in de overgangsklasse. In Zoetermeer werd de Meervogels op een 25-25 gelijkspel gehouden en dat was voldoende.

Trainer/coach Wilbert Leendertse was na afloop een tevreden man: „Ik vind het een topprestatie van mijn team. We hebben een prima veldseizoen gedraaid. Er zaten veel goede wedstrijden tussen maar er waren ook wedstrijden bij waarin we hebben geleerd. Bij tijd en wijle zag ik dit later terug en dat je graag als coach.”

Messcherp

In de beginfase zag het er niet naar uit dat ASVD een resultaat zou meenemen uit Zoetermeer. De Meervogels startte messcherp. Men scoorde uit afstandsschoten maar ook via de doorbraken waren ze succesvol. Toch konden de Drontenaren wel meescoren, zij het op gepaste afstand. Na 20 minuten spelen was er een verschil van vijf doelpunten: 13-8.

Met onder andere een fantastisch scorende Wouter Neutel kreeg ASVD het voor elkaar om slechts met een 14-13 achterstand aan de thee te beginnen. Hoewel Wouter Neutel flink scoorde was de kracht van ASVD dat voor de rest de anderen op tijd hun doelpuntjes meepikten.

In de tweede helft hield de groen-witte formatie haar hoge niveau vast. Vanaf 18-18 nam ASVD zelfs het initiatief over en bij een 21-23 stand leek zelfs een overwinning in de maak. Maar met de uiteindelijke 25-25 eindstand waren de Drontenaren bijzonder tevreden. Het betekent ook volgend seizoen weer korfballen op overgangsklasseniveau.