DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten gehavend naar Noord Veluwe Boys: "Kunnen we opvangen"

Reaal Dronten gehavend naar Noord Veluwe Boys:
Reaal-trainer Carl Aventurin.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Reaal Dronten is in de vierde klasse C nog foutloos en gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Noord Veluwe Boys. In aanloop naar dat treffen kampt Reaal-trainer Carl Aventurin met wat zorgen, want hij mist onder andere Stefan Wermers en Jeffrey van den Brakel.

Wermers is nog geblesseerd, Van den Brakel is afwezig, terwijl Ruben Geerts al een tijdje met een blessure kampt. De teller staat voor zaterdag op veertien spelers. "Ik denk dat we het kunnen opvangen, in ieder geval als we zo voetballen als in de eerste weken. Vorige week tegen VEVO was er toch wat verval, maar het is positief dat we die wedstrijd over de streep trokken", vindt Aventurin.

Noord Veluwe Boys staat onderaan, maar van onderschatting is geen sprake. Aventurin: "We willen geen misstap begaan. Ze staan misschien onder de streep, maar via collega-trainers heb ik gehoord dat het best een aardige ploeg is. De positie op de ranglijst is niet helemaal terecht. Hierna krijgen we ploegen als Elspeet, Zeewolde en 't Harde en dan willen we er zo goed mogelijk voor staan. We moeten dus winnen."

Volledig programma

  • 14.30 uur asv Dronten - Hierden
  • 14.30 uur Zwolsche Boys - BAS
  • 14.30 uur Noord Veluwe Boys - Reaal Dronten
  • Swift '64 komt niet in actie. De wedstrijd tegen Olympia '28 is vanwege treurige omstandigheden afgelast.

Voorbeschouwing Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman (Reaal Dronten)

Aanstaande zaterdag staat in De Kuule te Hattemerbroek de wedstrijd Noord Veluwe Boys - Reaal Dronten op het programma.
De aftrap is dan om 14:30 uur in De Kuule en deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Eric Kwakkel uit Wapenveld.
Na de knappe 1-2 winst op VEVO Veessen verloren de rood zwarte duivels een doordeweekse oefenwedstrijd met 2-3 van vv Kampen.
Met zes punten uit twee wedstrijden zijn de Reaalisten goed aan de competitie begonnen.

Een getergde tegenstander
Vorig seizoen stonden Reaal Dronten en Noord Veluwe Boys nog in de beker tegen over elkaar waarbij Reaal Dronten aan het langste eind trok en de thuiswedstrijd met 3-0 wist te winnen.
Onze tegenstander Noord Veluwe Boys verloren hun eerste twee competitiewedstrijden en zullen er zaterdag alles aandoen om de punten in De Kuule te houden.
Na de 1-2 thuisnederlaag tegen vv Zeewolde gingen de blauwe kleikloeters in Ermelo keihard met 5-1 onderuit bij EFC'58.
De rood zwarten kunnen zaterdag hun borst nat maken want De Noord Veluwe Boys willen eerherstel en zullen getergd en supergemotiveerd aan de aftrap verschijnen.

Teaminfo
De Reaalisten speelden afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser vv Kampen en gingen thuis op De Munten met 2-3 onderuit.
Trainer Carl Aventurin kan voorlopig niet over doelman Dean Bolink en aanvaller Jeffrey van den Brakel beschikken.
Beide spelers vertrekken deze week voor een trip naar The USA en zullen pas in November weer terugkeren.
Verder is het nog onzeker of verdediger Mark de Ridder op tijd is hersteld en zullen Ruben Geerts en Bjarne Panhuise nog niet in actie komen.
De komende weken zal Barteld Hoekman het doel gaan verdedigen.
Alle overige 15 spelers lijken fit en speelklaar voor komende zaterdag.

Inhaalslag
De voetbalvereniging Noord Veluwe Boys werd op 15 Mei 1961 in de clubkleuren Blauw Wit als zondagclub opgericht.
In Venlo hebben ze de Koel en in Hattemerbroek ligt net iets over het spoor Sportpark De Kuule de thuishaven van Noord Veluwe Boys.
In 2008 maakte de club de ommezwaai naar de zaterdag, maar dit ging niet zonder slag of stoot.
Sinds 2016 zijn de Noord Veluwe Boys organisatorisch aan een indrukwekkende inhaalslag bezig en begint de animo met ongeveer 300 leden weer toe te nemen.
Op een steenworp afstand van De Kuule ligt het sportpark Mulderssingel van de grootmacht en hoofdklasser WHC Wezep en hier profiteren de Noord Veluwe Boys van.
De laatste jaren stappen er regelmatig spelers van WHC Wezep over het spoor naar de Kuule.
De club telt tegenwoordig rond de 300 leden onderverdeeld in twee seniorenteams op de zaterdag, een seniorenteam op de zondag en een groeiende jeugdafdeling met op dit moment vijf teams.
Tevens is de club gestart met 35 plus en vrouwen/meisjesvoetbal.
Er is rust, enthousiasme en stabiliteit in de organisatie waardoor de Noord Veluwe Boys weer positief en optimistisch naar de toekomst kunnen kijken.

Een nieuwe doorstart
Vanaf 1961 tot 1997 acteerden de Blauwe Kleikloeters in de onderafdeling Zwolle.
Na een kort verblijf in de zondag 5e klasse kwamen de NV Boys jarenlang vanaf 1997 tot 2008 in de zondag 6e klasse uit.
In 2008 maakte de club de ommezwaai van de zondag naar de zaterdag 4e klasse, maar na twee seizoenen werd het zaterdagteam wegens personele problemen tijdelijk opgeheven.
Na een doorstart in 2013 leek het weer mis te gaan, maar sinds 2016 zijn de Noord Veluwe Boys weer helemaal terug in de 4e klasse C.
De club eindigde 1 keer op een 12e en drie keer op een 10e plek en vorig seizoen op een 7e plek in de vierde klasse C.
Vorig seizoen eindigden de Noord Veluwe Boys met 42 punten uit 26 wedstrijden keurig op een 7e plek in de middenmoot van de vierde klasse.
De blauwe kleikloeters wonnen 13 keer, speelden drie keer gelijk en verloren tien wedstrijden met een doelsaldo van 64 voor en 47 tegen.
Er zit dus een duidelijke stijgende lijn in de prestaties van dit team.

Eerdere edities
Van de 13 edities wist Reaal Dronten tien keer van Noord Veluwe Boys te winnen en eindigde het duel twee keer in een 0-0 gelijkspel.
In 2014 verloren de Reaalisten met 1-0 in De Kuule. De enige nederlaag!
De beide voormalige zondagclubs kennen elkaar goed en kwamen ook in de zondagperiode regelmatig tegen elkaar in actie.
In het seizoen 2004-2005 boekte Reaal Dronten een 0-13 monsterzege op De Noord Veluwe Boys en dit is nog steeds de grootste uitoverwinning ooit voor Reaal Dronten.
Vorig seizoen stonden Reaal Dronten en Noord Veluwe Boys nog in de beker tegen over elkaar waarbij Reaal Dronten aan het langste eind trok en de thuiswedstrijd met 3-0 wist te winnen.
Alle uitslagen van de thuiswedstrijden vanaf 2000 tot nu: 3-0, 2-0, 6-1, 6-0, 0-0, 5-2 en 3-0.
De uitwedstrijden in De Kuule: 0-0, 2-3, 0-6, 0-13, 1-0 nederlaag en 1-3 winst.

De trainer
De hoofdtrainer van Noord Veluwe Boys is de oudprofvoetballer Jan Jaap Kooistra die vorig jaar november het stokje overnam van Gerrit Visch.
Deze zeer ervaren TC-1 trainer speelde ooit profvoetbal bij FC Groningen, sc Cambuur Leeuwarden, sc Veendam en topamateurvoetbal bij IJsselmeervogels, Flevo Boys Emmeloord en DVS'33 Ermelo.
Als trainer was Jan Jaap Kooistra actief bij grote clubs zoals Sparta Nijkerk, sc Genemuiden, vv Hierden, VSCO'61, WVF Zwolle en Veensche Boys uit Nijkerkerveen.
Sinds november 2017 staat deze trainer met zijn assistent Jerry van Beek bij de Noord Veluwe Boys aan het roer.

Het team
De goaltjesgetter Ali Duwad is naar het Zwolse Dieze West vertrokken en met Berry Heijman van WHC Wezep en Jordi Veltman van Be Quick'28 zijn er twee nieuwe spelers in de Kuule neergestreken.
Het sterk verjongde team van Noord Veluwe Boys heeft een gemiddelde leeftijd van 22 jaar oud.
De twee oudste spelers Arne de Muynck en Robin Füchten zijn 36 en 32 jaar oud met daaromheen veel jonge talenten rond de twintig jaar oud.
Vorig seizoen was Ronald Winter met 22 doelpunten de onbetwiste topscorer in De Kuule maar ook Robin Füchten, Gijs van Hulst, Emel Voljanin en Joël Veldman pikken regelmatig een doelpuntje mee.
Het 18 jarige talent Rowen van der Beld scoorde drie keer in de beker terwijl Ronald Winter thuis tegen Zeewolde trefzeker was.

De voorbereiding
In de beker wonnen de Noord Veluwe Boys thuis met 3-0 van 's-Heerenbroek, maar gingen de beide uitwedstrijden bij sc Avereest en CSV'28 Zwolle met 2-1 en 5-1 verloren.
De Blauwe Kleikloeters wonnen thuis een oefenwedstrijd met 3-0 van vv Kampen. ( waar Reaal deze week met 2-3 van verloor ).
De andere twee oefenwedstrijden bij 't-Harde en vv Oene gingen met ruime cijfers 5-1 en 3-0 verloren.
In de competitie verloor men thuis met 1-2 van Zeewolde en gingen de Kleikloeters in Ermelo kansloos met 5-1 onderuit bij EFC'58.

Het Veluwse dorp Hattemerbroek ligt met zijn 1100 inwoners in de gemeente Oldebroek ingeklemd tussen Hattem en Wezep.
De plaats kreeg landelijke bekendheid vanwege het Knooppunt Hattemerbroek aan de splitsing A28/A50.
Aan de spoorlijn Zwolle-Amersfoort ligt net iets over het spoor het sportpark De Kuule.
De wedstrijd Noord Veluwe Boys - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14:30 uur aan de Vogelzangveldweg te Hattemerbroek.
In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Alle voorspellingen voor de vierde klasse C:
Noord Veluwe Boys - Reaal Dronten Een 2.
vv Zeewolde - EZC'84 Epe Een 1.
WZC Wapenveld - EFC'58 Ermelo Een 3.
SV Prins Bernhard Uddel - VEVO Veessen Een 1.
SV 't Harde - vv Vierhouten'82 Een 1.
SEH Heerde - vv Elspeet Een 1.