DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Shoganai neemt afscheid van sambo en richt zich weer puur op judo

Shoganai neemt afscheid van sambo en richt zich weer puur op judo
Paula Borgonje, Caitlin Heerikhuisen, Thomas van Mourik, Jasper van den Born en Daniël Wassenaar (v.l.n.r.).
Foto: Shoganai Judo Dronten
Redactie: M.H.

DRONTEN - Shoganai Judo Dronten neemt afscheid van sambo en gaat zich weer puur op de judosport richten. Het samboteam wordt omgedoopt tot Samboteam Flevoland. „Dit beleid is er op gericht het judo ‘zuiver’ te houden bij Shoganai”, aldus het bestuur.

Sambo is een van origine Russische vechtsport, volgens Wikipedia ook wel te omschrijven als ‘een Russische vorm van judo’. Shoganai was in deze tak van sport zeer succesvol, al kwam dat ook doordat de sport in Nederland niet veel beoefend wordt.

Zakelijke beslissing

Deze tak van sport wordt nu ‘losgekoppeld’ van Shoganai. „Dat wil niet zeggen dat we als club het sambo geen warm hart toedragen of minder enthousiast zijn dat onze judoka’s ook actief zijn in het sambo. We willen het alleen in zakelijke zin scheiden van het judo”, meldt het bestuur.

Samboteam Flevoland krijgt een eigen logo en huisstijl. „Door de loskoppeling van Shoganai, hebben we als Flevolands team de mogelijkheid om verder te groeien en de sambosport in Flevoland te promoten”, aldus initiator Bart Heerikhuisen, „Tot nu toe was het sambo beperkt tot leden van Shoganai. Deze beperking is er nu niet meer.”

EK in Praag

Komende week komen Daniël Wassenaar en Jasper van den Born namens Samboteam Flevoland uit voor Nederland op de Europese kampioenschappen sambo voor junioren in Praag. De heren vertrekken op vrijdag 13 april en komen op zaterdag in actie.