Vrijdag, 20 september 2024

Strijdend Reaal Dronten pakt tegen VV Hattem eerste zege van het seizoen

Vreugde bij Reaal Dronten.
Redactie: M.H.

DRONTEN - Reaal Dronten heeft tegen VV Hattem de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De hekkensluiter streed deze middag echt als team.

De rood zwarte duivels zijn nog springlevend en weigeren te capituleren. Door een zwaarbevochten en dikverdiende 2-0 overwinning op subtopper vv Hattem zijn de Reaalisten denderend aan de derde periode begonnen.

Deze allereerste driepunter van het seizoen heeft veel losgemaakt in Dronten-west en biedt weer perspectief voor de komende weken. De rode lantaarndrager gooit de handdoek nog niet in de ring en gaat met volle overtuiging, strijd, inzet en wilskracht in de achtervolging. Een meeslepend en ontroerend voetbalverslag over het wonder van Dronten-west en een teamprestatie van formaat.

Opstelling Reaal Dronten

Angelo Brink, Bret Eijkelboom (85e Ouahib Akhiyate), Wil van der Zande (60e Sedrion Isidora), Mark de Ridder, Stefan Wermers, Remco Drenth, Danny Mol, Nordin Hettinga (75e Azad Abdullah), Branko Huiberts, Kevin Dolman en Giovanni Wegman.
Wissels: Ouahib Akhiyate, Azad Abdullah, Jeremy Santana en Sedrion Isidora.
Geblesseerd: Lesley Pankl, Bas van den Berg en Bjarne Panhuise.
Gele kaarten: Remco Drenth, Kevin Dolman en Giovanni Wegman.
Technische staf: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn
Keeperstrainer: Kor Dillen
Teammanager: Martin Panhuise
Medische staf: Dorian van Garderen
Assistent scheidsrechter: Arno van t Hul.

Opstelling vv Hattem

Stefan de Weerdt, Nick ten Have (60e Albert de Boer), Roald Landman, Felix Noordberger, Silvan Kersbergen (65e Yannick Rave), Maikel Rave, Rabi Ezzat (65e Hajk Talaljan), Lawrence van den Bend, Dick Dalhuisen, Mijar Rojer en Mark de Haan.
Wissels: Albert de Boer, Jeroen van Maanen, Yannick Rave, Hajk Talaljan en Rutger Pierik.
Technische staf: Hans Roeland en Johnny Blankvoort.
Teammanagers: Ben van Erven en Piet de Haan
Medische staf: Bart Reurink
Assistent scheidsrechter: Dhr. A. Gril

De scheidsrechter: Dhr. T. Yildiz.
Toeschouwers: 50

Teamspirit

In een ijzige siberische kou werd er voor ongeveer 50 toeschouwers afgetrapt op De Munten. De heenwedstrijd in Hattem werd met maar liefst 10-2 verloren en dus waren de duivels extra gemotiveerd om revanche te nemen.

Trainer Carl Aventurin had de afgelopen week keihard getraind en veel energie in het team gestoken om de koppies in de goede richting te krijgen. De rood zwarte duivels weigeren om te capituleren! Na een gigantische moeilijke periode en vele tegenslagen stond er vandaag een tot op het bot getergd supergemotiveerde, fanatieke en gedreven team in het veld.

Het enthousiasme en de absolute wilskracht straalde letterlijk van het team af waarna het handjevol trouwe publiek ondanks de ijzige siberische kou op een hartverwarmende wedstrijd werden getrakteerd.

Snelle voorsprong

Nadat eerst de bezoekers uit Hattem twee keer dreigend voor het Reaal doel verschenen kwamen de getergde duivels er gevaarlijk uit.

In de 3e minuut werd Reaal aanvaller Nordin Hettinga gehaakt en neergelegd in het vijandelijke strafschopgebied en kreeg Reaal Dronten een strafschop te nemen. Het was mister Caribbean Blue Danny Mol die deze strafschop kwam opeisen en onberispelijk de doelman van Hattem met een Pana schijnbeweging de verkeerde hoek instuurde voor de snelle 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Geen strafschop

Aan de andere kant ging de bal niet op de stip toen Hattem aanvaller Rabi Ezzat neerging bij een charge van Giovanni Wegman.

De scheidsrechter zag hier geen overtreding en gaf zelfs de aanvaller van vv Hattem een gele kaart vanwege een opzettelijke schwalbe. Het Dronter publiek kon geen zijn ogen niet geloven en riep in koor Vrouwe Fortuna aan.

Doelman Angelo Brink

De Hattemers reageerden furieus en ontketend op deze beslissing en voerden het tempo op om Reaal Dronten terug te dringen. Bij Reaal Dronten staat Angelo Brink al wekenlang erg sterk te keepen.

In de 10e minuut kreeg vv Hattem op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen die met uiterste precisie door Silvan Kersbergen werd genomen. Met een geweldige reflex bracht Reaal doelman Angelo Brink redding door deze vrije trap tot corner te verwerken. Deze jeugdige doelman sleepte het team door enkele moeilijke momenten heen door drie keer goed in te grijpen en straalde enorme rust en vertrouwen uit.

De gasten uit Hattem kregen halverwege de eerste helft nog drie corners te nemen, maar de verdediging van Reaal Dronten hield knap stand.

Passie en beleving

De rood-zwarte duivels knokten voor elke millimeter en gooiden alles in de strijd om door deze moeilijke fase heen te komen. In de verdediging gingen Mark de Ridder, Stefan Wermers, Bret Eijkelboom en Branko Huiberts voorop in de strijd.

Gaandeweg kantelde de wedstrijd en wonnen de rood zwarte duivels onder aanvoering van Giovanni Wegman, Remco Drenth en Kevin Dolman de slag op het middenveld. In de voorhoede zochten Danny Mol, Nordin Hettinga en Wil van der Zande naar de openingen.

Het handjevol Dronter publiek ging er nu achter staan om de duivels een hart onder de riem te steken. Ondanks de Siberische kou smolten de harten en was er een hartstochtelijk,fascinerend en boeiend voetbalgevecht te zien.

Vertrouwen

Het 17 jarige jeugdtalent Nordin Hettinga vormde een constante dreiging waardoor nu ook Danny Mol beter tot zijn recht kwam en de verdediging van vv Hattem geen moment rust kreeg. De Hattemers hadden weliswaar met een veldoverwicht het initiatief, maar in de snelle omschakeling kwamen de Reaalisten er razendsnel en gevaarlijk uit.

Er stond een hecht team in het veld die voor zijn laatste kansen alles wilde geven om een goed resultaat te halen. Gaandeweg groeide het vertrouwen bij Reaal Dronten waar iedereen bereid was om tot het uiterste te gaan.

Vrouwe Fortuna

Met een flinke dosis teamspirit en saamhorigheid kun je heel veel bereiken en ook alle geluk eenvoudig afdwingen. Vlak voor rust doken de aanvallers van vv Hattem dreigend en supergevaarlijk op voor het Reaal doel.

Nadat een inzet van Hattemer Felix Noordberger werd geblokt vergat Lawrence van der Beld in de rebound om de gelijkmaker aan te tekenen. In kansrijke positie schoot Lawrence van der Beld rakelings voorlangs. Bij een dieptebal op Hattem aanvaller Felix Noordberger greep Reaal doelman Angelo Brink uitstekend in.

Op slag van rust in de 45e minuut had ook Reaal Dronten een goede mogelijkheid maar helaas kon Wil van der Zande niet profiteren van een slippertje van Hattem verdediger Roald Landman. Met een 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten en was er overheerlijke warme chocolademelk in de sfeervolle kantine.

Trouwe aanhang

Vol ongeloof en verontwaardiging keken de hondstrouwe Dronter supporters elkaar aan want het zal vandaag toch niet gaan gebeuren? Voor het eerst dit seizoen stond er een eenheid en een vechtmachine in het veld.

Iedereen sprak vol bewondering en respect over trainer Carl Aventurin en de moeilijke periode die het team heeft moeten doorstaan.

Tweede helft

Beide teams verschenen ongewijzigd aan de tweede helft. Tot aan de 60e minuut hing de gelijkmaker in de lucht en trokken de Hattemers furieus ten aanval. Met vlotlopende aanvalsgolven werd de verdediging van Reaal Dronten zwaar onder druk gezet, maar onder aanvoering van Mark de Ridder, Stefan Wermers, Remco Drenth en Bret Eijkelboom hielden de rood zwarte duivels met bloed, zweet en tranen stand.

Een vrije trap van Felix Noordberger werd stijlvol door Reaal-doelman Angelo Brink onschadelijk gemaakt. Na een slippertje van Remco Drenth vergaten de Hattemers Felix Noordberger en Mijar Rojer de trekker over te halen.

In de 52e minuut liet Reaal doelman Angelo Brink opnieuw zijn klasse zien door met zijn vuisten een voorzet van Maikel Rave te pareren. Nadat er schoten uit de tweede lijn werden geblokt en weggewerkt kwamen de Reaalisten met strijd, inzet en passie onder de druk uit.

De beslissing

Bij een tegenstoot van Reaal Dronten kwam de doelman van vv Hattem onbeholpen zijn doel uit en tastte hij volledig mis, maar helaas wisten de Reaal aanvallers hier niet te profiteren. In de 60e minuut raakte het sportpark in vuur en vlam toen Globetrotter Kevin Dolman met een schitterende verwoestende droge knal toesloeg voor de 2-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Hier ging een afgeketste aanval aan vooraf waarbij er twee Hattemers geblesseerd op het veld bleven liggen. Deze afvallende bal kwam voor de voeten van Kevin Dolman die verwoestend hard uithaalde en deze bal zuiver in de benedenhoek deponeerde voor de 2-0 voorsprong voor de Reaalisten. Het Dronter publiek ging nu helemaal uit zijn dak en wisten niet wat hun overkwam.

Beide teams deden de nodige aanpassingen en omzettingen en brachten nieuwe spelers in het team. Bij Reaal kwamen Sedrion Isidora en Azad Abdullah voor de leeggespeelde Wil van der Zande en Nordin Hettinga binnen de lijnen.

Mentaliteit

Er waren nog wat Hattemer plaagstootjes en speldenprikjes te zien, maar de Reaalisten toonden mentaliteit en karakter. Tot driemaal liet Reaal doelman Angelo Brink zijn klasse zien door inzetten van Lawrence van der Beld en Hajk Talaljan te pareren en onschadelijk te maken.

Bij balverlies kwamen de rood-zwarte duivels onder aanvoering van Giovanni Wegman, Remco Drenth en Kevin Dolman er gevaarlijk uit. In een hoog tempo golfde het spel op en neer waarbij Hattem aanzette, maar Reaal telkens in de omschakeling attent en supersnel reageerde. De Hattemers ontketenden nog een allerlaatste wanhoopsoffensief, maar het wilde niet meer lukken met de blauw gelen.

In de slotfase kwam bij Reaal nog Ouahib Akhiyate voor de hardwerkende en lekker fanatiek voetballende Bret Eijkelboom in het team. Een opvallende wissel omdat Ouahib Akhiyate dit seizoen nog niet in actie kwam en eigenlijk dit seizoen in het tweede zijn kunsten laat zien.

Bij Reaal Dronten speelde verdediger Mark de Ridder met het mes tussen zijn tanden en maakte deze noeste verdediger weer de volle negentig minuten vol.

Ontlading

Hoofdtrainer Carl Aventurin had het niet meer en bleef zenuwachtig en nerveus naar zijn horloge kijken. Het Dronter publiek kneep elkaar vol ongeloof en verwondering in de armen. Sommige supporters waren hun emoties niet meer de baas en gingen nu luidkeels het getergde team aanmoedigen.

Bij het laatste fluitsignaal volgde er een ongelooflijke ontlading en kregen alle emoties de vrije loop.
Zowel spelers als ook supporters omarmden elkaar en zorgden ervoor dat de Siberische kou van het sportpark werd verdreven. Hoofdtrainer Carl Aventurin had de tranen in zijn ogen staan en sloot zijn spelers in de armen. Sommige spelers lieten deze bewogen trainer niet meer los en de emotionele blikken in hun ogen spraken boekdelen.

Man of the match bij Reaal Dronten: Doelman Angelo Brink!

Eindconclusie

Teamspirit gaf deze wedstrijd de doorslag en het is trainer Carl Aventurin dan toch nog gelukt om zijn jongens te inspireren en op tijd wakker te schudden. Er is na deze 2-0 overwinning nog van alles mogelijk.

Volgende week speelt Reaal Dronten om 15:00 uur een thuiswedstrijd tegen middenmoter ZAC Zwolle. De Zwollenaren wonnen de eerste wedstrijd met 2-0 van Reaal en versloegen ook vandaag titelkandidaat ESC Elburg met maar liefst 4-0, maar iedereen heeft na vandaag weer goede hoop bij Reaal Dronten.