Donderdag, 19 september 2024

Swift’64 heeft een uur lang controle, maar kan het niet afmaken: 2-1 verlies

Redactie: M.H.

ZWOLLE - „Nee, ik kan hier niet mee leven”, klaagt Swift’64-trainer Arjan ten Hove na de 2-1 nederlaag bij Zwolsche Boys, „We hebben een uur lang de controle gehad en als we na rust de 2-0 hadden gescoord, was het gebeurd geweest. Kansen waren er genoeg.”

Beide ploegen waren in de openingsfase redelijk aan elkaar gewaagd. Na verloop van tijd kreeg Swift’64 steeds meer grip op het spel. Het leidde aan het eind van de eerste helft tot een 0-1 voorsprong. Bart Uil legde de bal fraai bij de tweede paal en Tom Roskam ramde ‘m binnen.

Lyrisch

Over het begin van de tweede helft is Ten Hove lyrisch: „We speelden fantastisch. Het leidde tot twee schoten en een één op één, we hadden gewoon moeten scoren.”

Zwolsche Boys heeft een paar behendige, snelle aanvallers en bij de eerste beste tegenstoot sloegen zij halverwege de tweede helft toe. Omar Sylla frommelde de 1-1 binnen na een goede actie van David Bloem.

Onzorgvuldig

Na die gelijkmaker ging het bij de Zwollenaren steeds beter lopen en Bloem maakte de 2-1 na een goede combinatie in een ‘schakelmoment’. De gasten uit Swifterbant pakten daarna de draad weer op, maar op het beslissende moment waren de passes onzorgvuldig. Daardoor bleef het 2-1.