SWIFTERBANT - Dick Verhoeven, oud-wethouder van de gemeente Dronten, schrijft in een reactie op ons artikel ‘Voormalig CDA-wethouder hoofdrolspeler in drama rond dossier ‘landjepik’’ dat hij geen hoofdrolspeler in dit dossier is, maar lijdend voorwerp.
Bewoners van de Koningshof in Swifterbant beweerden recentelijk tegenover de de commissie Bezwaarschriften, dat zij hun woning in 1999 hadden gekocht van de oud-wethouder. Jaren later kwamen zij in conflict met de gemeente over de erfafscheiding, die op gemeentegrond zou staan. Volgens de bewoners stond die erfafscheiding er al ten tijde van de koop van hun huis.
Al in 1994 verkocht
Dick Verhoeven schrijft nu in een reactie, dat hij de woning al in 1994 heeft verkocht en niet aan de huidige bewoners. De kopers hebben het huis vier jaar later doorverkocht aan de huidige eigenaars. „Wij kennen de mensen niet eens", aldus de tegenwoordig in Twente wonende Verhoeven.
Hij heeft deze week de omgeving van zijn oude woning aan de Koningshof bezocht en foto’s genomen: „Uit deze foto’s en foto’s, uit ons archief en genomen kort voor onze verhuizing, blijkt dat er een totaal andere erfafscheiding staat dan die wij hadden.”
Bomen nu binnen erfafscheiding
Bovendien staat de erfafscheiding volgens Verhoeven verderop: „Daar waar bomen, geplant door de gemeente, destijds achter onze erfafscheiding stonden staan enkele ervan nu binnen de erfafscheiding.”
Volgens de huidige bewoners gaat het in het conflict met de gemeente over een overschrijding met hooguit 90 centimeter. De oud-wethouder zegt daarover: „Uit mijn observatie heb ik de indruk opgedaan dat de erfgrens meer dan 90 centimeter gewijzigd is.”
Volstrekt onjuist
„De conclusie is dus volstrekt helder dat wij, zoals ik al eerder heb gemeld, de erfgrens hebben aangehouden en de bewering van de huidige bewoners volstrekt onjuist is”, aldus de voormalige wethouder.
Verhoeven heeft zijn bevindingen naar de ‘portefeuillehouder landjepik’, burgemeester Aat de Jonge, gestuurd en een kopie naar de afdeling Dronten van het CDA.