DeDrontenaar.nl

Zondag, 23 juni 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Alleen VVD en GroenLinks blijven aandringen op aquaduct bij Roggebot

Alleen VVD en GroenLinks blijven aandringen op aquaduct bij Roggebot
Albert Bleijenberg
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De discussie in de gemeenteraad over het bestemmingsplan voor knooppunt Roggebot ging donderdagavond vooral over de bushalte bij het AZC en de de geluidsoverlast voor de bewoners aan de Vossemeerdijk. Alleen GroenLinks en de VVD vroegen zich af of de nieuwe brug eigenlijk wel de beste oplossing is.

Er komt volgens de huidige plannen een 7 meter hoge brug bij Roggebot met twee rijstroken. „Het is een lang proces geweest en veel mensen zijn niet erg tevreden met de uitkomst van dit proces”, zei Albert Bleijenberg (GroenLinks) daarover. Hij herinnerde eraan dat de wens van een aquaduct door het Rijk en de provincies al snel van tafel is geveegd.

Nieuwe files

Bleijenberg wees erop dat de nieuwe brug een ‘verkeersaantrekkende werking’ krijgt: „Het wordt dus veel drukker op de Hanzeweg.” Hij vreest dat het leidt tot nieuwe files: „De bereikbaarheid van Dronten wordt er niet veel beter van. We schieten niks op met die nieuwe oeververbinding.”

Wethouder Roelof Siepel was het daar niet mee eens. Hij noemde de toekomstige verbeteringen op de N50 tussen Kampen en Zwolle: „Het wordt een mooie verbinding, waarmee we Dronten beter op de kaart zetten.”

Lonkend perspectief

Theo Vulink (VVD) vertelde eveneens dat er vanaf het begin gepleit is voor een ‘toekomstbestendige’ verbinding, waarbij een aquaduct en een hogere brug als mogelijkheden zijn genoemd. „Dat lonkende perspectief hebben wij nog steeds”, zei Vulink. Hij vroeg de wethouder om bij het ministerie te blijven aankloppen.

Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) zei dat een goede verbinding niet alleen bij de gemeente Dronten hoog op de agenda staat, maar ook bij de gemeente Kampen en de provincies Flevoland en Overijssel: „Wij blijven kloppen aan de poort van het Rijk.

Knooppunt Roggebot