DeDrontenaar.nl

Zondag, 23 juni 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronten niet zo geïnteresseerd in nieuwe bedrijven die geen werkgelegenheid bieden

Dronten niet zo geïnteresseerd in nieuwe bedrijven die geen werkgelegenheid bieden
Poort van Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er heeft zich bij de gemeente een bedrijf gemeld, dat wil bouwen op bedrijventerrein Poort van Dronten zonder dat het werkgelegenheid oplevert. Wethouder Irene Korting (VVD) is over dit soort ontwikkelingen niet zo enthousiast. Zij kiest liever voor kwaliteit en duurzame, hoogwaardige ontwikkeling.

Suzanne Stoop (PvdA) stelde donderdag vragen over de Poort van Dronten. Zij vindt dat de gemeente de ontwikkeling op dit bedrijventerrein aan de Dronterringweg/Overijsselseweg op slot heeft gezet door geen grote detailhandel toe te staan.

De Noord

Het PvdA-raadslid vroeg aandacht voor de winkels in het Hanzekwartier: „Alle bedrijven aan De Noord moeten weg, maar er is geen plek. Business Zone Delta is vol.” Ze vroeg de wethouder om het te laten weten als dit tot problemen leidt: „Zodat we dat snel kunnen repareren.”

Wethouder Korting zegt geen signalen te krijgen dat de Poort ‘op slot’ zit. Ze wijst erop dat er op Business Zone Delta, in Swifterbant en Biddinghuizen niet zoveel grond meer beschikbaar is: „De hogere grondprijs op De Poort is niet het probleem. Nu er elders nauwelijks ruimte beschikbaar is, zagen we aan het begin van dit jaar echt een groei van aanvragen voor De Poort. Er zijn positieve ontwikkelingen.”

Frans Rietdijk (SP) nam daar geen genoegen mee: „Waarom wordt er niks aan die grondprijs gedaan?”