DRONTEN - Landelijk is er enige ophef geweest, omdat na het overlijden van een man diens traplift is verwijderd en naar de stort gebracht. En dat terwijl zijn echtgenote de traplift goed had kunnen gebruiken. De kans dat zoiets in Dronten gebeurt, is volgens wethouder Peter van Bergen héél klein.
De wethouder zei dit vanavond in antwoord op vragen van de VVD. Fractievoorzitter Irene Korting had gehoord dat er ook in Dronten soms sprake is van verspilling. „We herkennen deze situatie niet en het kan zich in principe ook niet voordoen”, reageerde de wethouder.
Restwaarde
Een voorziening als een traplift wordt doorgaans aan één bewoner toegewezen. Verandert de situatie, bijvoorbeeld bij overlijden, dan wordt er gekeken of een eventuele partner belang heeft bij de traplift. Is dat niet het geval, dan kan de partner de lift overnemen tegen betaling van de restwaarde.
Komt er een woning met traplift vrij, dan wordt er - veelal samen met OFW - gekeken of er iemand in de woning kan worden geplaatst die een traplift nodig heeft. Zo niet, dan wordt geprobeerd de traplift in een vergelijkbare woning te herplaatsen. Lukt ook dat niet, dan wordt de stoel doorgaans hergebruikt en gaat de ‘baan’ naar het oud ijzer.
Ieder moertje en boutje
Irene Korting was blij met het antwoord van de wethouder: „We krijgen de indruk dat u er zorgvuldig mee omgaat en naar ieder moertje en boutje kijkt of het hergebruikt kan worden.”