DeDrontenaar.nl

Zondag, 14 juli 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Irene Korting gaat flirten met Zwolle èn Flevoland: „Daar ben ik niet vies van”

Irene Korting gaat flirten met Zwolle èn Flevoland: „Daar ben ik niet vies van”
Wethouder Irene Korting (VVD).
Foto: ©maartenheijenk
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het om de ontwikkeling van de economie gaat, moet de gemeente Dronten zich niet alleen op de regio Zwolle richten. Ook Flevoland moet nadrukkelijk in beeld blijven. Wethouder Irene Korting bevestigde dat gisteravond: „We moeten onze charmes overal tentoonspreiden. Zoals u mij kent, ben ik daar niet vies van ben.”

De VVD-wethouder ging zelfs nog een stapje verder dan Flevoland en Zwolle. Ze wees op haar contacten in Amsterdam en zei dat de gemeente ook naar Gelderland kijkt: „We zijn op dit moment in gesprek met Harderwijk.”

Het advies om meer naar Flevoland te kijken stond in een rapport van de gemeentelijke Rekenkamer over het economisch vestigingsklimaat. De gemeenteraad toonde zich gisteravond vol lof over dat rapport.

Flirten

„De flirt met Flevoland wil ik van harte ondersteunen”, zei Paul Vermast (GroenLinks), „We moeten niet minder flirten met Zwolle, we moeten van twee walletjes eten. Dronten zit nu eenmaal op een grensgebied van twee economische regio’s die buitengewoon sterk zijn. Het zou dom zijn om ons op één van de twee te richten.”

Irene Korting bevestigde dat er een verandering gaande is als het gaat om de balans tussen Zwolle en Flevoland. Die verandering is mede ingegeven door corona: „Door de economische crisis merken we dat we de handen ineen moeten slaan in Flevoland.”