DRONTEN - Hillie Maerman en Erik-Jan Rampen uit Dronten maken deel uit van het bewonersinitiatief ‘Snel-Internet voor buitengebiedbewoners’. „Tot nu toe hebben meer dan 60 whatsappgroepen zich bij ons aangesloten”, meldt deze groep. Via een persbericht doen zij 'een laatste poging' om mensen op te roepen zich bij hen aan te sluiten.
Persbericht Bewonersinitiatief Snel-Internet voor buitengebiedbewoners:
Er is in het buitengebied van Flevoland een grote behoefte aan een snelle en stabiele internetverbinding zowel voor zakelijke als sociale doeleinden. Er is geen coaxverbinding en geen glasvezel. De toegang tot het Internet in het buitengebied gaat nog vaak via het verouderde ADSL systeem of via straalzenders.
De projectgroep “Snel-Internet” is het afgelopen jaar vaak in overleg geweest met Provincie Flevoland om te komen tot het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. De projectgroep deed dat samen met LTO Noord.
De provincie was voornemens om een subsidie te verstrekken bij de aanleg van glasvezel. Er zijn echter partijen die claimen dat ze zonder subsidie glasvezel kunnen aanleggen. De provincie mag hierdoor geen subsidie meer verstrekken en vervalt als gesprekspartner voor deze partijen. De projectgroep en LTO Noord nemen daarom samen het voortouw om gesprekken te voeren met deze partijen. Verder heeft Stichting Glasvezel Lelystad-Noord zich hierbij aangesloten om zo de krachten te bundelen. Stichting Glasvezel Lelystad-Noord is een bewonersinitiatief dat eind 2016 is gestart teneinde ook glasvezel aan te leggen in deze woonwijken.
Wat gaat de projectgroep Snel-Internet samen met LTO en Stichting Glasvezel Lelystad-Noord nu daadwerkelijk doen
De projectgroep is het gesprek aangegaan met de partijen die claimen dat zij, zonder subsidie in staat zijn om glasvezel aan te leggen in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Ze onderhandelen zodat op korte termijn een snelle, stabiele internetverbinding aangelegd gaat worden die ook betaalbaar is. Het doel is dat alle, ja zeggende buitengebiedbewoners aangesloten worden.
De projectgroep werkt via een Whatsapp structuur. Bijna iedere weg heeft wel een Whatsapp groep. Veel van deze app-beheerders zijn al bekend bij de projectgroep en ontvangen namens ons berichten over de voortgang van het proces. De beheerders sturen deze berichten dan weer door aan hun weg/buurt app. Deze manier blijkt een bijzonder snelle, krachtige en effectieve manier van communiceren.
Woont u in het buitengebied van Oostelijk of Zuidelijk Flevoland en bent u nog niet bij deze projectgroep aangesloten via dit netwerk? Sluit u zich dan aan bij uw plaatselijke Whatsappgroep, richt een nieuwe groep op of meld een Whatsappgroep aan. U kunt aanmelden bij email adres: snelinternetflevoland@gmail.com. Dan kunnen we u en uw buurt ook op de hoogte brengen van de vorderingen over de aanleg van glasvezelnetwerk in het buitengebied. Via dit Whatsapp netwerk krijgen de projectgroep ook weer feedback van bewoners. In het buitengebied. Op deze manier trekken we samen op! Hoe meer wij de krachten kunnen bundelen hoe sterker onze onderhandelingspositie wordt.
Projectgroep Snel-Internet van de buitengebiedbewoners in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland bestaat uit:
- Alet Hollander - Lelystad
- Kees de Winter - Lelystad
- Hillie Maerman - Dronten
- Erik-Jan Rampen - Dronten
- Rita Dorst - Zeewolde
- Carla Dekker - Zeewolde