DeDrontenaar.nl

Zondag, 14 juli 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder gaat Polenhuisvesting op campus niet verlengen: „In 2023 is het klaar”

Wethouder gaat Polenhuisvesting op campus niet verlengen: „In 2023 is het klaar”
Redactie: M.H.

DRONTEN - Eric Daniëls wil de voormalige studentenflats op de campus in Dronten twee of drie jaar langer open houden om er ‘Polen’ te kunnen onderbrengen. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ziet dat absoluut niet zitten: „In 2023 is het gewoon klaar.”

Met zijn bedrijf AMH Flevoland huurt de heer Daniëls een aantal campusflats van de Aeres Groep. Hij heeft een vergunning om daar nog drie jaar lang 270 arbeidsmigranten te mogen huisvesten.

Tekort neemt toe

De ondernemer zei vanavond tegen de gemeenteraad dat er in Dronten nu al een groot tekort aan kamers voor ‘Polen’ is en dat dit tekort alleen maar toeneemt als de campus dicht gaat. Omdat het nog wel een paar jaar duurt voordat er nieuwe grootschalige huisvesting is gerealiseerd, pleitte hij ervoor de vergunning te verlengen tot 2025 of 2026.

Daniëls vond meteen Suzanne Stoop (PvdA) tegenover zich: „Daar kun je naar fluiten, dat gaan we echt niet doen, no way. We hebben een einddatum en dan gaat de boel plat.”

Ongeschikt

Paul Vermast (GroenLinks) was het daarmee eens. Hij vertelde dat zijn fractie de campusflats jaren geleden al ongeschikt vond voor studenten en dus ook voor arbeidsmigranten.

PvdA en GroenLinks hoeven zich geen zorgen te maken dat Daniëls het gemeentebestuur op andere gedachten brengt. Wethouder Van Bergen maakte duidelijk dat verlenging van de vergunning niet aan de orde is. „Daar heeft u een besluit over genomen”, zei hij tegen de gemeenteraad.