Vrijdag, 20 september 2024

BAS vindt aansluiting na overwinning op Buitenboys

Goudhaantje Mark Schaap (archieffoto)
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Buitenboys met een 2-1 overwinning afgesloten. Mark Schaap was het goudhaantje, hij draaide met twee doelpunten een 0-1 achterstand om naar een zege.

In eerste instantie waren de gasten uit Almere de bovenliggende partij. Ze hadden veelvuldig de bal, maar op het erbarmelijke hoofdveld van BAS lukten ze het niet om te scoren. In de eerste helft dan, want na de rust kwam Buitenboys wel op voorsprong. Bas Suidgeest maakte hands en de daaropvolgende penalty werd benut.

Schaap de man

Toch lukte het BAS nog om de zaken te draaien. Mark Schaap tikte tien minuten voor tijd de gelijkmaker op de borden en uiteindelijk gingen de Biddinghuizenaren zelfs nog juichend van het veld. In de slotfase was het wederom Schaap die doeltrof en daarmee zijn ploeg naar een volgende zege hielp: 1-2.

Door de overwinning steeg BAS naar een vierde plaats op de ranglijst, met één punt achterstand op nummer twee Batavia '90. Koploper TOV heeft acht punten meer.