Donderdag, 19 september 2024

BAS Voetbal geeft 0-2 voorsprong weg en kan uiteindelijk wel leven met gelijkspelletje

Mike Geres (BAS)
Redactie: M.H.

ELSPEET - BAS Voetbal kwam vanmiddag in Elspeet in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Voor trainer Arjen Bredewolt was dat geen reden om onderuitgezakt het rest van de wedstrijd af te wachten: „Daarvoor was het te onrustig.” Hij kreeg gelijk, want Elspeet kwam terug tot een 2-2 eindstand.

Het begin was heel behoorlijk voor BAS en Mike Geres maakte al na zeven minuten de 0-1 toen hij een foutje van Elspeet attent afstrafte. Alhoewel de thuisploeg daarna het initiatief nam, was het BAS dat op 0-2 kwam. Walid el Achak rondde een mooie en snelle aanval prima af.

Niet gerust op

Nog voor de pauze kwam Elspeet terug tot 1-2 en dat betekende dat trainer Arjen Bredewolt er halverwege nog allerminst gerust op was. „Na rust kwam Elspeet opzetten en kwamen wij onder druk te staan”, zag de oefenmeester, „Voetballend was het niet goed.”

Toch kreeg BAS bij enkele uitbraken drie goede kansen. Bredewolt moest erkennen dat Elspeet minstens zo veel kansen kreeg. Het was dan ook geen verrassing dat de thuisploeg op 2-2 kwam. „Gezien de kansen een terechte uitslag”, berustte de trainer.